Fire ting jeg har lært om å flytte

Så har jeg endelig rotet meg til Oslo da. Byen jeg har hatt lyst til å bo i siden jeg var sikkert 12 år gammel. Jeg har vært her i fire dager og koser meg veldig allerede! Bor midt i sentrum og har alt jeg trenger rett utafor døra. Veldig spent på hvordan det blir når skoleåret starter, har hørt ymse om dette stedet. Blant annet ser jeg meg alltid rundt et par ganger før jeg går inn på badet for å spane etter kakkerlakker.  Men til poenget med dette innlegget:

Fire ting jeg har lært om å flytte

Det tar alltid lenger tid enn man beregner

Ikke bare fordi man har mer ting enn man tror (som kommer i punktet under) eller fordi det generelt går tregt. Været kan være en vel så effektiv stopper for prosessen. Jeg var «heldig» og skulle flytte midt under den verste flomperioden. Regn er for eksempel ikke så bra når du skal frakte en seng på hengeren, selv med presenning. Dermed måtte vi utsette all kjøring til Oslo i tre dager. Så beregn alltid mer tid enn du tror du vil bruke, bare til uforutsette forsinkelser.

Man har alltid mer dritt enn man tror

Kjent sak; man finner alltid igjen småtteri man ikke husket at man eide engang når man er igang med å pakke livet sitt ned i esker. Egentlig bør man bare dedikere en ekstra eske til alle disse tingene. Eventuelt kan man gjøre som meg; være brutal og kaste alt man ikke har brukt  det siste året, eller siste seks månedene for den saks skyld. Sparer en for masse plass og ikke minst plundring med hvor man skal gjøre av det dit du flytter.

Man klarer ikke alltid alt selv

Det var det jeg skulle da. Planlegge alt, pakke alt og bære alt selv. Det eneste jeg ville ha hjelp til var kjøring. Jada. Jeg planla og pakket alt selv jeg, men fant fort ut at foreldre og sterke kompiser er utrolig kjekt å ha. Og det er OK å bite i det sure eplet og spørre om hjelp iblant, man kan være superwoman likevel!

Godt tips for å slippe å bære store møbler ned trappa: Selg dem, så kan den som kjøper slite med det selv! 😀

Det er lurt å planlegge i god tid før

Det er bare ikke alltid så enkelt når alt skal skje på en gang. Bacheloroppgave og eksamener tok naturligvis opp tida i forkant av flyttinga, så egentlig ble det tatt ganske på sparket. Kunne nok blitt litt mer effektivt om jeg hadde satt av noen timer til planlegging av logistikken, særlig når møbler skulle kjøres hit og dit mellom tre byer. Men vi kom jo i mål på ei uke, så det var kanskje ikke verst likevel.

Jeg har sikkert lært mange flere enn fire ting om å flytte, men det får da være grenser for hvor mye man skal skrive om akkurat det.

Nå gleder meg allerede til neste flytting! Jada.

Flyttelass
Et eksempel på hvordan det kan se ut et par timer etter at man flyttet inn i leiligheten.
Reklame

En kommentar om “Fire ting jeg har lært om å flytte

  1. Tilbaketråkk: Friends? « Idas blogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s