Google+: Do We Really Need This?

Jeg har kastet meg på Google+-bølgen, så hvorfor ikke kaste meg på blogge-om-hva-jeg-synes-bølgen også? 

XKCD Google Plus
Jeg liker konseptet med sirkler der du kan velge hva du vil dele med hvem. Det er praktisk for både ulike yrkesgrupper (elev/lærer-forhold, f.eks.) og ulike vennekretser, for å nevne et par. For min egen del er det supert for å skille mellom ulike studentmiljøer og andre ting som skiller «sirklene» fra hverandre. Å kunne dele ting etter hva man tror er interessant for den bestemte kretsen tror jeg er en av de viktigste sosiale funksjonene ved G+. Jeg vet i alle fall at jeg selv har slettet mange Facebook-venner fordi de utelukkende postet ting jeg var totalt uinteressert i.

Jeg har ikke prøvd videochatgreia enda, jeg er ikke kjempeglad i videochat, faktisk. Jeg har inntrykk av at det er denne funksjonen som har møtt størst entusiasme blant de som har prøvd G+, jeg hører den fungerer strålende. Jeg ser for meg at det kan bli en morsom lekegreie i samme form som IRC-chat (for de som er nerdete nok til det) og lignende. Kanskje kan det også bli et nyttig verktøy for skolearbeid der gruppemedlemmer ønsker å ha hjemmekontor, men jeg kan godt tenke meg at funksjonen inviterer mer til fjas enn fornuftige diskusjoner. Det er så langt uten tvil dette som skiller G+ i størst grad fra Facebook.

Jeg tror likevel ikke Google+ blir noen erstatning for Facebook, i alle fall ikke enda. I verste fall er det en stor hype i en måned eller to framover, for så å bli glemt. Selv om det nå er høy interesse for det, er det ennå flest «early adopters» (nerder, for de som vil bruke et enklere navn) som bruker G+ og faktisk deler noe der. Alle andre – i mitt kontaktnett i alle fall – er for det meste bare nysgjerrige eller har gjort det fordi de allerede bruker Gmail og lignende, men de deler ennå ikke noe særlig. Fordi de har Facebook. Og Twitter. Og blogg. Og alt mulig annet. Jeg vet selv ikke helt hva jeg skal med det, det er ikke interessant for meg før «alle» jeg kjenner bruker det. Jeg følger med på hva folk jeg kjenner driver med på Facebook og leser for det meste artikler som linkes til via Twitter. Som journalisten Jeff Jarvis skriver:

* Facebook er for relasjoner
* Google+ er for å dele
* Twitter er for kringkasting
* Blogger er for å skrive

Jeg gir G+ en real sjanse, men med en naturlig dose skepsis. Lykke til.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s