Mine beste kafékontor i Oslo

Som frilanser med utpreget behov for å se folk ofte, er kaffesjapper det beste (og billigste) kontoret for meg. Her er mine go-to-steder i Oslo.

Felles for alle er at de har god plass, god kaffe og ikke for mange distraksjoner. Merk at sistnevnte er helt subjektivt; jeg har kanskje høyere terskel for å bli plaget av gjestetrafikk enn du har.

 1. PUST

  beste kafekontor i Oslo - Pust

  En ikke altfor mye omtalt perle på Majorstuen rett ved T-banen. Übertrendy lokale, men nedpå stemning. Hyggelig betjening som ikke forstyrrer deg.

  Av kaffe har de alt du trenger; også V60 hvis du er den typen (jeg er det litt). De har også mat, og ikke bare bakevarer, men også glutenfritt og morsomme drikker som kombucha.

  PUST har også gratis og sikret nett, alltid et pluss. Strøm er stort sett ikke noe problem. Det beste er den store plassen, og følelsen av å være et stille sted selv i et travelt område av Oslo. En del studenter, ettersom det er i nærheten av Blindern.

  Minus er at det er dyrt, 36 kroner for dagens kaffe. Har kun frokost og lunsj, og stenger klokka 17.00 på hverdager.

  beste kafekontor i oslo - pust

 2. Skatten

  Tidligere Nord og Natt på Tøyen. Jeg liker de stedene som ligger lett tilgjengelig; også denne ligger rett på T-banestasjonen.

  Det beste her er at de har et område innerst som er mer skjermet og uten vinduer, hvis du skulle trenge ekstra fokus. Ellers kan du sitte ved vinduet og smugkikke på folk som haster til og fra banen, jeg synes ofte det er litt gøy. De har også flere båser med sofa, som er kjekt for samarbeid. Strøm finnes overalt.

  De har både frokost, lunsj og middag, og er åpent fra tidlig til seint, men blir utested på kvelden. SUPERbusy i helgene, så dette er definitivt et hverdagskontor.

 3. Kulturhuset

  beste kafekontor i oslo - kulturhuset

  Det største kontoret Oslo har å by på. Ligger på Youngstorget og er stort sett travelt. Jeg liker det likevel fordi det har flere etasjer, føles ikke forstyrrende – selv i helgene – og man kan sitte uforstyrret lenge.

  Fungerer godt for samarbeid og alenejobbing, med både båser og enkeltbord med sofa. Gratis og sikret nett = tommel opp.

  Godt utvalg av frokost og lunsjvennlig mat. De har for eksempel VELDIG god falafeltallerken, jeg bare sier det. Blir forøvrig et ekstremt populært utested på kveldene. Dyrt er det også, men det er det stort sett overalt i Oslo.
  beste kafekontor i oslo - kulturhuset

 4. Stockfleths Prinsens gate

  LRM_EXPORT_444753425997917_20190317_115500960.jpegMin favorittkaffekjede i Oslo, og fortsatt den største filialen. To etasjer, hvor underetasjen er et hipstermekka i den forstand at interiøret ikke finnes nyere enn 1980 (øyeestimat). Jeg lever fint med det. Musikken som spilles er alltid bra, her kan jeg faktisk finne på å droppe ørepluggene.

  Bra sted for møter og samarbeid. Jobbet her mye da jeg var student rett ved siden av, og stedet har fortsatt mange gruppearbeidende studenter som klientell.

  Godt V60-utvalg. Ganske travelt, så kom tidlig. Ikke alltid strøm tilgjengelig, så hit kommer du ikke for de lengste øktene. Har matutvalg som en kafé, men også glutenfrie alternativ. Stenger 17.00.

  LRM_EXPORT_444815909366065_20190317_115603443.jpeg

 

Ps. Bare for å illustrere hvor mye kaffe er en del av min hverdag; her er en tekst fra da jeg prøvde – PRØVDE – å slutte.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s