Hjem til jul

JuletreNissefigurSå var det jul igjen, som man pleier å si. Jeg er glad i jula, den er til for å samle mennesker. Alle har vel sine meninger om hvorfor man feirer jul, men for meg betyr det å komme hjem og kose meg med nærmeste familie. Det betyr også et etegilde uten like, gavehaug under treet, som jeg selvfølgelig er med på å pynte, og ikke minst betyr det ferie. Total avslapning. Det er ingenting som er så kjærkomment som juleferien; da har jeg helt fri og tar det med ro med god samvittighet.

Desembermåned for studenter tilsier gjerne en stressende måned med eksamener og innleveringsdatoer. Dette semesteret har vært hektisk for alle, derfor synes jeg vi fortjener denne pausen. Jeg har respekt for de som orker å ha en jobb også i denne ferien, det gjør ikke jeg. Mange unge jobber og går på skole, enten én av delene eller begge deler om gangen, hele året. Alle ferier benyttes til å tjene opp litt ekstra penger. Jeg tror det er viktig å ha i alle fall litt fri i løpet av året for å lade batteriene, derfor setter jeg meg selv på lading i fire sammenhengende uker i år, uten noen jobb å tenke på.Peis med julepynt

Jeg innser at jeg er heldig som har mulighet til å feire jul på denne måten. Det er ikke alle som har noen i det hele tatt, les bare VG Netts saker om ensomhet denne uka. Jeg har bestemt meg for at om jeg noen gang blir alene på julaften, skal jeg bruke dagen på frivillig arbeid for hjemløse eller noe lignende. I et samfunn der idealet er tosomhet er det dessverre ofte slik at de som bare er én blir utstøtt.Det er viktig å ikke sitte alene i en tid som i så stor grad fokuserer på samhold, derfor er det godt at det finnes tilbud også til dem som ikke har noen.

Ha en fortsatt fin jul.

Juledekorasjon

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s