Musikktips!

It's Blitz! av Yeah Yeah Yeahs
It's Blitz! av Yeah Yeah Yeahs

For noen uker tilbake fortalte jeg en kollega at jeg ikke likte jenteband noe særlig. Det tok han selvfølgelig som en utfordring, og her sitter jeg og hører på hele TO band med kvinnelig vokalist. Og ja, jeg må innrømme at jeg liker det. Metric og Yeah Yeah Yeahs. Sistnevnte er forholdsvis kjente, men jeg har klart å unngå dem til nå.

Metric er et kanadisk band som spiller rocka indiemusikk. Anbefaler albumet Fantasies, særlig låtene Help I’m Alive og Sick Muse.

Yeah Yeah Yeahs kicker Metrics butt når det gjelder rock, men de to kan ikke sammenlignes, sånn egentlig. Denne jenta tar jo helt av, og skal visst være helt vill på scenen. Bandet har også prøvd ut en ny sjanger i det siste. De begynte knallhardt med Fever To Tell, som ble litt mye skriking for min smak. På det neste albumet, Show Your Bones, har de funnet sin stil og det låter mye bedre. Men så har de gjort en ny vri på ting, og prøver ut dancesjangeren (!) på albumet It’s Blitz! Det verste er jo at det funker. For de som vil høre noe nytt anbefaler jeg sistnevnte album på det varmeste.

Reklame

En kommentar om “Musikktips!

 1. Jeg greier ikke dy meg, hehe:

  The Datsuns (jenteband)
  The Distillers (dama til Josh Homme fra QOTSA :p)
  Kylesa (mann- og damevokalist)
  Boris (damegitarist)
  Electric Wizard (damegitarist)
  Young Heart Attack (mann- og damevokalist)
  The Runaways (jenteband)
  Heart (to søstre)
  Girlschool (jenteband)
  The 5.6.7.8s (fra Kill Bill :p)
  Dum Dum Girls (nei, ikke Dum Dum Boys-cover)
  Gallhammer (japansk black metal, haha)
  Sahara Hotnights (svenska flickor)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s