London i mitt hjerte

Big Ben
Big Ben

Dette er nå ingen reiseblogg, men jeg har nettopp vært i London, og å la være å skrive noe som helst om det ville vært galskap. Completely bollocks, som de ville sagt der.

London er byen i mitt hjerte. Dette var tredje gangen jeg besøkte den, og det er ingen mulighet for å bli lei. Jeg er sikker på at man kan bo i London i x antall år og fortsatt ikke ha sett alt den har å by på. Her finner man noe for enhver smak; et hav av spennende historie, kunst, arkitektur, kultur og mer til.

Her kan shopoholikeren boltre seg i Oxford Street, øldrikkeren kan kose seg på tradisjonelle engelske puber, musikkelskeren har mange musicalopplevelser å velge mellom – alle kan finne noe i London.

Jeg har alltid hatt fint vær mens jeg har vært i London, men der har jeg vært latterlig heldig. Storbritannia er ikke kjent for fint vær. Så om sola skulle titte fram, kom deg UT! Vi tok en kanalbåt fra Westminster til Greenwich, hvilket var både en interessant og fin tur, samtidig som en ypperlig mulighet til å slappe av. I tillegg er Greenwich et koselig lite sted som er verdt besøket i seg selv. Og den inneholder selvfølgelig den berømte nullmeridianen, det er jo kult å si at man har vært der (jeg skjønner ikke så mye av det sånn ellers…).

Mens det er god temperatur er det obligatorisk å ta pausene ute på en pub, og prøv gjerne noe av den tradisjonelle maten de lager der. Fish and chips, ulike typer pai – dette kan de! Øl trenger jeg vel ikke si at man bør drikke engang. En pint er rundt en halvliter, en half er et lite søtt ølglass (det orker jeg).

Det finnes utallige markeder i London, og man bør få med seg minst ett av dem, i alle fall hvis man liker å gå rundt og kikke på rare ting. Camden Lock er et av de mest kjente, der de selger alt fra dårlige forfalskninger av merkeklær til nips man synes er kule, men aldri får bruk for. Camden er en bydel man uansett bør besøke, det er morsomt å bare se på alle de festlige menneskene som går rundt der. Vi snakker ekstreme klesstiler.

Tower of London
Tower of London

Men tilbake til markeder, det er mye fint å se (og kjøpe), men ikke la deg lure av de pågående selgerne. Noen er mer plagsomme enn andre. Det er lurt å prute, mye er dyrt.

For den historisk interesserte er Tower Of London en selvfølgelighet. Denne borgen har vært åsted for utrolig mange brutale, blodige og ikke minst spennende hendelser. Begynn med en guidet tur, selvfølgelig ledet av en ”beefeater”. Det tar rundt 40 minutter og leder deg gjennom hovedpunktene i historien samtidig som det er underholdende. Deretter har du mulighet til å se på kronjuvelene, som ganske sikkert er det best bevoktede stedet du noen gang vil besøke. Det finnes dessuten en stor utstilling med rustninger, våpen, bilder og så videre.

Phantom of the Opera
Phantom of the Opera

Musicals er et kapittel for seg selv; alle bør se minst én i løpet av oppholdet. Det er styggelig mange av dem, så sjangsen for å finne noe av interesse er stor. Min varmeste anbefaling er Phantom Of the Opera, som strengt tatt ikke inneholder noe operamusikk, og som er en trist og vakker historie på en gang. Musikken er fantastisk, men kanskje mer for de litt voksne enn for barn.

The Lion King er i en helt annen sjanger, og de fleste har hørt musikken. Dette er en musical for hele familien, uansett om man er seks eller 60 år. Bruken av enkle rekvisitter og effekten de oppnår er rett og slett utrolig.

Utover dette har man selvfølgelig de obligatoriske ”første-gang-i-London”-attraksjonene, som Madame Tussauds, London Eye, Big Ben osv. Man burde uansett ikke ha noen problemer overhodet med å fylle tiden.

Om du aldri har vært i London før, gir jeg deg streng beskjed om å bestille en tur i nærmeste framtid. Dette er en storby du ikke vil gå glipp av.

Reklame

En kommentar om “London i mitt hjerte

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s